Deze blog gaat over mijn reis naar het ondernemerschap!

Nooit had ik gedacht dat ik ooit mijn eigen bedrijf zou beginnen Deb Virtual Support!

Een aantal jaren geleden toen ik net begon in de zorg zei iemand tegen mij dat ze als zzp’er in de zorg werkte. Ik dacht echt: “no way dat ik ooit als zzp’er ga werken” haha. Dit leek mij helemaal niks die onzekerheid die je dan hebt. Ik ga jullie meenemen in mijn ondernemersreis. Waarom ik ondernemer ben geworden, hoe ik dit gedaan heb en waar ik nu sta. Het is een heel verhaal, dus zorg ervoor dat je zin hebt om te lezen šŸ˜‰

In 2012 was ik 29 en kwam er verandering in mijn leven. Ik had toen twee zoons van 4 en 2 jaar en ik werd alleenstaande moeder. Nou kon ik twee dingen doen. Of een baan gaan zoeken zonder diploma’s of mij inschrijven voor een opleiding. Ik ging uiteraard voor een opleiding alleen wat voor opleiding?

Ik had een beroepentest gedaan via de gemeente was en daar kwam administratie en zorg uit. Maar uit de test kwam het meeste naar voren dat ik geschikter was voor een kantoorbaan. Zelf zag ik dat totaal niet zitten.

Ik moest eerst een opleiding op niveau 2 doen. De Helpende Zorg en Welzijn was toen 1 jaar. Dat sprak mij heel erg aan. Mocht de zorg dan toch niks voor mij zijn dan had ik altijd een andere opleiding daarna kunnen doen op niveau 3.

Die opleiding op niveau 3 die heb ik gedaan alleen dan wel verder in de zorg als Verzorgende IG. In 2016 was ik helemaal klaar met studeren en begon mijn avontuur in de zorg.

 

Inmiddels ben ik alweer 6 jaar gelukkig met mijn huidige partner. In 2017 is onze zoon geboren en in 2018 onze andere zoon. Ik heb dus nu 4 zonen.

Wat mij langzamerhand tegen ging staan in de zorg waren de onregelmatige diensten, het wegbrengen van de kinderen, de verplichtingen en het loon. Dus ging ik opzoek naar andere mogelijkheden. Ik heb een klein poosje netwerkmarketing gedaan, maar dit was voor mij toen geen succes.

Virtual Assistant

In 2020 stuitte ik op het beroep Virtual Assistant. Dat leek mij wel wat, alleen zag ik mega veel hele grote beren op de weg staan. Na een gesprek te hebben gehad met iemand van een opleiding, heb ik toch de stap genomen en ben ik de VA opleiding gaan doen.

Ik heb de opleiding gedaan bij de VA PraktijkĀ 

 

uniform vrouw
KVK vrouw wijn

Inschrijving KVK

Na een maand had ik mijn bedrijf Deb Virtual Support ingeschreven, dit was op 1 oktober 2020. Toen kwam de corona om de hoek kijken en zaten alle kinderen thuis. Weg was mijn motivatie om verder te gaan als VA. Ik had toen ook nog geen klanten.

Ik was nog wel steeds helemaal klaar met de verplichtingen die ik had in loondienst. Ik was natuurlijk al verzorgende IG en ineens had ik een helder moment en kwam het bij mij binnen om als zzp’er de zorg in te gaan. Dus zo gezegt, zo gedaan. Binnen no time was ik aan het werk als zzp’er. Dat was in januari 2021, 1 maand daarna heb ik mijn baan in loondienst opgezegd en in mei 2021 was ik af van de verplichtingen.

mondkapje vrouw
Ik was eindelijk af van de verplichtingen

Heerlijk vond ik het om van de verplichtingen af te zijn. Ik werd niet meer ingeroosterd, geen vergaderingen meer, geen andere verplichte dingen die je in loondienst wel hebt. Natuurlijk heb je ook onzekerheden als je ondernemer bent, maar ik was alleen maar aan het genieten van alle voordelen.

Ik heb bij veel verschillende bedrijven gewerkt en met verschillende doelgroepen.

Ook heb ik in een zzp team gewerkt met clienten die de zorg betaalden uit het PGB. Vond ik ook leuk om te doen, maar ik kwam erachter dat het heel erg aan mij knaagde dat ik dan vaste diensten en clienten had.

Het stukje verplichtingen kwam weer in beeld en dat was nou net een van de redenen dat ik zzp’er ben geworden.

Geen verplichtingen

Ik houd ervan om geen verplichtingen te hebben en een week of een maand van te voren te bepalen waar en wanneer ik werk.

Ik zat nog te twijfelen om ergens voor een langere periode heen te gaan of niet. Ik had zelfs een gesprek gehad met een thuiszorg team, om daar voor een paar maanden te gaan werken als zzp’er. Ik dacht alleen dat het een kennismakingsgesprek was, maar het was een sollicitatiegesprek. Ook zou ik dan gewoon mee draaien met het team en dat was nou precies wat ik niet wilde, dus dat werd natuurlijk niks hihi.

Het was tijd om mijzelf weer te herpakken en aan de slag te gaan met mijn VA bedrijf

Ik had natuurlijk hele andere plannen, want het VA schap begon weer gigantisch te kriebelen. De opleiding er weer bij gepakt en besloten dat ik de opleiding Online Groei Strateeg (de 2e VA opleiding) ging afmaken.

Ik gaf mijzelf de tijd tot eind 2021. Tijdens de opleiding stuitte ik op Mailblue en WordPress. Dit was voor mij mijn eye opener. Ik vond dit zo mega leuk om te doen, dat ik mij ging verdiepen in de Technisch VA opleiding.

Ik las laatst een bericht terug die ik stuurde aan een andere VA, aan het begin van mijn opleidingen dat ik stuurde dat ik ooit de technisch VA opleiding ook nog wilde gaan doen. Dat moment was nu aangebroken.

Hier heb ik besloten om de Technisch VA opleiding te gaan doen

Ik had mij dus verdiept in de Technisch VA opleiding en besloten dat ik die ook nog ging doen. Ik dacht eerst de VA en daarna de Technisch VA, maar……

Degene die de opleidingen verzorgd was zwanger en in 2022 uitgerekend. De eerst volgende keer dat er weer een groep zou starten was in mei 2022 en dat duurde voor mij veelste lang.

Daarom ben ik in augustus 2021 gestart met de training: Bouw een Converterende Divi Website (dit was een voor traject) en in september 2021 begon dan mijn reis als Technisch VA.

En dan eindelijk na een jaar mijn eerste VA klanten!

Ik had ook vrij snel mijn eerste website klanten. Ik heb een funnel opdracht gedaan en ik ga een online academie bouwen voor een toffe onderneemster.

Hier is wel heel wat innerwork aan vooraf gegaan, wat ik nog niet verteld heb. Je leest dit hieronder!

certificaat
Yess mijn certificaat

In november 2021 heb ik mijn opleiding afgerond en in december kreeg ik mijn certificaat.

Op het certificaat staat Online Business Bouwen. We kregen een casus om voor een klant een online academie te bouwen. En dat heb ik dus gedaan, mijn academie werd in 1x goedgekeurd, daar was ik super blij mee.

badge

Dan nu het traject dat mijn leven veranderd heeft

Nadat ik dus besloten had dat ik de VA opleiding weer ging oppakken kwam ik in contact met een VA/Coach. Zij had het VA Empower traject.

De reden dat ik dus in 2020 en het grootste gedeelte in 2021 nog geen klanten had was mijn persoonlijkheid en mindset.

Ik had teveel beperkende overtuigingen die mij ervan weerhielden om te groeien.

Uit je comfortzone gaan

In de opleiding kwam bijvoorbeeld aan bod dat je marktonderzoek moest gaan doen, naar netwerkbijeenkomsten moest gaan, praten over wat je doet in je netwerk.

Ik durfde geen gesprekken aan te gaan, ik vond het eng om een vlog te maken, ik vond het eng om te beeldbellen en om te bellen met andere ondernemers. Ik was onzeker en had totaal geen zelfvertrouwen.

Geen zelfvertrouwen en mijn ego won het

Diep van binnen wilde ik het wel heel graag, maar het kwam er niet uit. Ik werd tegengehouden door mijn ego. Want wat mijn ego mij vertelde, dat was veilig, dat was binnen mijn comfortzone. Herken jij dat?

Het VA Empower Traject was een traject van 6 weken waarin ik terug ging in de tijd. Ik ging kijken waar mijn beperkende overtuigingen vandaan kwamen.

Affirmaties

Ik ben toen begonnen met affirmaties, hiervoor had ik hier nog nooit van gehoord. De kracht van die persoonlijke affirmaties hebben ervoor gezorgd dat ik anders over mijzelf ging denken en automatisch zag ik mijzelf ook heel anders. Heel bijzonder vond ik dat.

Het traject heeft bij mij alles in gang gezet om te gaan groeien op persoonlijk en zakelijk gebied.

Ik kom nu uit mijn comfortzone, ik vlog zo nu en dan, beeldbellen of bellen vind ik niet meer eng, ik ben niet meer die onzekere VA als die ik was.

Wil je ook als VA aan de slag, maar je weet niet waar je moet beginnen?

Als jij ook VA wilt worden en je wilt niet meteen een dure opleiding gaan doen, dan raad ik je het Start your online VA Business aan.

Zij gaat ervoor zorgen dat je meteen een vliegende start maakt. En dat je niet eerst gaat aanmodderen met onzekerheid en geen zelfvertrouwen zoals ik ben begonnen.

Na deze cursus heb jij alles in handen om te kunnen starten als VA, om jouw droomreis te kunnen beginnen.

Persoonlijke en zakelijke ontwikkeling

Verder ben ik nu nog lekker bezig met innerwork. Ik heb het boek The Magic van Rhonda Byrne.

Ik ben gestart met de Happy Money Reis.

Een Insta Flow CursusĀ  heb ik bijna afgerond en er staat nog een GIFjes cursus gepland.

Ook ben ik gestart als Social Marketer en werk ik samen met een Social Retail bedrijf met klinisch geteste en awards winnende producten op het gebied van persoonlijke verzorging, gezondheid, anti-age, collageen.

Wil je hier meer over weten? Dan verwijs ik je graag door naar mijn Insta of FB.

Wil je meer weten over mijn diensten?